Matrixbord langs Deltaweg geplaatst voor bewustwording snelheid

Matrixbord langs Deltaweg geplaatst voor bewustwording snelheid
Matrixbord langs Deltaweg geplaatst voor bewustwording snelheid © Omroep Zeeland
Borden voor veiligheid op Deltaweg
De provincie hoopt dat de Deltaweg met de maatregelen veiliger wordt. De weg is een van de drukste wegen van Zeeland en er gebeuren regelmatig ongelukken. Onlangs is op de weg al akoestische belijning aangebracht. Daardoor hoor je het wanneer je over een witte lijn rijdt. De hoop is dat automobilisten erdoor beter op hun eigen weghelft blijven.
De mentaliteit van de mensen moet veranderen.
Dan Kersten, woont langs de Deltaweg
Het matrixbord staat in de richting van Zierikzee langs de weg bij de Goese Polder. Mensen die vanuit Goes de N256 zijn opgereden worden dus direct op hun snelheid gewezen.
Op de mottoborden staat de tekst 'Weg met gevaar'. Dat heeft een letterlijke betekenis maar wil de automobilisten er ook op wijzen dat ze zelf alert moeten zijn, omdat ze daarmee het risico op een ongeluk verkleinen.

Een bord dat niemand kent

Dan Kersten woont al twaalf jaar langs de Deltaweg, bij de sluizen van Kats. Hij heeft er weinig vertrouwen in dat de borden gaan helpen het verkeer veiliger te maken. "Het is een nieuw bord dat niemand nog kent en buitenlanders al helemaal niet. De mentaliteit van de mensen moet veranderen, want iedereen weet dat een weg met een dubbele doorgetrokken streep betekent dat je niet mag inhalen, en toch gebeurt dat nog te vaak".