'Extra grote' BinckBank Tour krijgt 'extra grote subsidiepot'

De BinckBank Tour, een vijfdaagse wielerwedstrijd die in september voor een deel door Zeeland gaat, krijgt 40.000 euro subsidie van de provincie. Dat is meer dan andere wielerevenementen en dat heeft volgens het provinciebestuur onder meer te maken met de impact die het evenement heeft.

Binck Bank Tour (foto: Omroep Zeeland)

De BinckBank Tour start dinsdag 29 september in het Belgische Blankeberge en finisht op zaterdag 3 oktober halverwege de Muur van Geraardsbergen. De race heette eerst jarenlang Eneco Tour. Dit wordt de vierde editie als BinckBank Tour.

De 30ste staat de tijdsrit in Vlissingen gepland, een dag later wordt er gestart in Philippine.

Ruimte in budget

De provincie geeft meestal 25.000 euro aan wielerevenementen. Dit keer komt daar dus 15.000 euro extra bij. Dat heeft er mee te maken dat het wielerevenement twee dagen op Zeeuwse bodem is, de meeste andere zijn dat maar één dag.

Wold Tour status

Maar ook vanwege de impact. Verantwoordelijk provinciebestuurder Jo-Annes de Bat daarover: "De BinckBank Tour is een groot, meerdaagse wedstrijd en de enige met de zogenaamde 'World Tour' status." Die status betekent dat grote wielerploegen komen. Die hebben startplicht.

Beelden van de BinckBank Tour worden uitgezonden in ongeveer vijftig landen en worden bekeken door vijftig miljoen wielerliefhebbers, schatten betrokkenen in.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren