Na drie maanden eindelijk weer naar school

Studenten van de opleiding procestechniek op Scalda in Terneuzen konden na drie maanden weer naar school. Een grote opluchting voor velen want thuis konden ze de praktijk niet oefenen omdat ze de machines niet hebben.

De 18-jarige Harm Broekaart is wat aan het rommelen met de kabels waar olie doorheen stroomt. Er ligt al een plas op zijn bureau. "Het heeft een beetje gelekt en dat hoort niet, maar voor nu maakt het niets uit. Ik moet het nog leren." Hij is al lang blij dat hij het kan oefenen: "het thuisstuderen ging wel goed, maar ik vind praktijk toch leuker."

Stage vervangen

De tweedejaars studenten die vandaag les kregen zouden eigenlijk stage lopen. Dat gaat niet door en daarom krijgen ze dit keuzedeel. "We hebben geprobeerd de lesstof die zich goed leent voor thuisstudie naar voren te halen om de studieachterstand te beperken. Daar hoort dit bij", vertelt teamleider Sebastiaan van der Vaart.

Harm Broekaart (links) en Harm van 't Leven (rechts) krijgen eindelijk weer praktijkles op school (foto: Omroep Zeeland)

Dit project hydrauliek is eigenlijk een examenvak, maar de tweedejaars hebben er geen moeite mee: "We hebben de theorieles al online gehad en als je de thuisopdrachten maakt en alles op tijd inlevert valt de praktijk ook wel mee. Het opbouwen gaat eigenlijk vanzelf", vertelt de 19-jarige Dagmar de Koster.

Afronden

De studenten krijgen nog twee praktijklessen voor de zomervakantie en dan moet het vak ook afgerond zijn. "Het is voor de studenten leuker om het nu af te ronden dan dat ze het na de vakantie weer moeten oppakken. We hopen ze dan volgend jaar op stage te kunnen sturen", aldus Van der Vaart.

Lees ook:

Reageren