Zestien appartementen in Vlissingen ontruimd door wateroverlast

Zestien appartementen in Vlissingen ontruimd door wateroverlast
Zestien appartementen in Vlissingen ontruimd door wateroverlast © HV Zeeland
In Vlissingen is een woongebouw ontruimd nadat wateroverlast was ontstaan door hevige regenval.
In Vlissingen is een woongebouw ontruimd nadat wateroverlast was ontstaan door hevige regenval. © HV Zeeland
"In het appartementencomplex is via het balkon heel veel water naar binnengegaan", zegt Gert-Jan Bommeljé ambtenaar openbare orde en veiligheid van de gemeente Vlissingen. "Dat water is de meterkast ingelopen en dan wordt het onveilig."
Bewoners van twaalf appartementen moeten elders de nacht doorbrengen. Naar de overige vier wordt gekeken of die wel bewoonbaar zijn. Medewerkers van netbeheerder DNWG zijn ter plaatse om de situatie veilig te stellen. Als dat is gelukt worden de woningen opnieuw van stroom voorzien. Stichting Salvage ondersteunt bij de afhandeling van schade.

Veel regen in korte tijd

In korte tijd viel bijna 60 mm neerslag, net zoveel als er normaal in de maand juni valt. Bij een aantal winkels op de Kleine Markt in Vlissingen stroomde het water letterlijk naar binnen.
De eerste meldingen van wateroverlast kwamen rond 16.15 uur bij de meldkamer binnen. Op diverse locaties werd de brandweer ingezet. Onder andere in Vlissingen in de Scheldestraat, de Nieuwe Bonedijkelaan en de Nieuwstraat.
Vervolgens rukte de brandweer van Arnemuiden rond 18.00 uur uit naar naar de Molendijk in Nieuw- en Sint Joosland, vanwege wateroverlast. Ook in Middelburg werd melding gemaakt van wateroverlast in de Buitenruststraat. Bij de Veiligheidsregio Zeeland kwamen in korte tijd vijftig meldingen binnen van wateroverlast.

Het blijft nog even regenen

Weerman Jules Geirnaerdt van Omroep Zeeland verwacht dat het de komende uren nog wel blijft regenen. Hij denkt dat het pas na middernacht of morgenvroeg weer gaat opklaren. Het KNMI had voor Zeeland code geel afgekondigd, die duurt tot 23.00 uur vanavond.
Volg het laatste nieuws over de wateroverlast in ons liveblog: