Promotie steeds verder uit zicht voor Van Drongelen en HSV

Het wordt voor Rick van Drongelen een steeds lastiger verhaal om met zijn club Hamburger SV te promoveren naar de Bundesliga. De voetballer uit Axel verloor vanmiddag met 2-1 van concurrent Heidenheim. Daardoor zakt HSV naar de vierde plek.

Promotie steeds verder uit zicht voor Van Drongelen en HSV (foto: ANP)

In de tweede helft kwam de ploeg van Van Drongelen op een 0-1 voorsprong tegen de nummer vier uit de 2.Bundesliga. Joel Pohjanpalo maakte vlak na rust de openingstreffer. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte na een eigen goal van HSV-verdediger Louis Beyer. In de laatste seconde dompelde Konstantin Kerschbaumer de ploeg van Van Drongelen in rouw door voor de 2-1 te zorgen.

Door het verlies van HSV stijgt Heidenheim naar de derde plaats, die recht geeft op een promotiewedstrijd tegen de nummer zestien uit de Bundesliga. Met nog een duel te gaan staat HSV een punt achter die derde plaats. Door het verlies is directe promotie uit het zicht geraakt voor Van Drongelen. Volgende week speelt HSV nog tegen Sandhausen.

Meer over dit onderwerp:
Axel Rick van Drongelen Hamburger SV
Deel dit artikel:

Reageren