Twaalf coronabesmettingen in twee weken

Vier inwoners van Terneuzen zijn de afgelopen twee weken besmet geraakt met het coronavirus. Ook drie inwoners van Schouwen-Duiveland en drie in de gemeente Tholen blijken sinds 10 juni de besmetting te hebben opgelopen. In Reimerswaal en in Vlissingen ieder één. Dat meldt het RIVM in het overzicht van de afgelopen twee weken dat vandaag is gepubliceerd.

(foto: Omroep Zeeland)

Omdat het Covid-19 virus al een tijdje op de terugtocht is in Nederland, publiceert het RIVM alleen nog maar overzichten per twee weken, telkens op dinsdag. Uit het overzicht van vandaag blijken de afgelopen twee weken geen Zeeuwen te zijn overleden en ook niemand in het ziekenhuis te zijn opgenomen.

De twaalf nieuwe patiënten in onze provincie zijn er, over een periode van veertien dagen genomen, niet veel. In de voorafgaande periode van veertien dagen waren er nog 44 nieuwe besmettingen.

Kaart

Bekijk de situatie in Zeeland van de afgelopen twee weken op de kaart. De nieuwe haarden op Tholen en op Schouwen, die eind mei, begin juni nog dieprood op de kaart van Zeeland stonden, zijn goeddeels uitgedoofd. Ga met de muis over de gemeenten voor de cijfers.

Meer over dit onderwerp:
corona uodate
Deel dit artikel:

Reageren