Schrijverskamp voor rappers; 'We hebben al een zomerhit gemaakt!'

Ze komen om muziek te maken, elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Een groep Zeeuwse rappers heeft zich een week opgesloten in een vakantiehuis in Kamperland en dat leverde op dag twee al een aanstekelijk nummer op. De zomerhit van 2020? Oordeel zelf:

De rappers hebben ieder een eigen stijl, maar juist dat inspireert ze om samen nieuwe dingen te maken. Er is respect onderling, ze durven kritisch op elkaar te zijn en op zichzelf, dat vertrouwen is belangrijk en het levert mooie kruisbestuivingen op zoals het nummer Futru.

Niet van de straatrap

Rapper Josh heeft als specialiteit de liefde. Hij is niet van de straatrap maar als je hem nodig hebt voor een lovesong kun je hem altijd bellen, lacht hij. Het nummer Futru schreef hij begin deze week in het schrijverskamp. Futru betekent 'Voor altijd'.

rappers aan het werk in Kamperland (foto: Omroep Zeeland)

Donovan Olijfveld (MC Donson) organiseerde, net als vorig jaar, dit schrijverskamp. Volgens hem is positiviteit is het sleutelwoord. De formule is simpel. Iemand maakt een beat en als het goed voelt, ga je meedoen: neuriën, schrijven, meedenken, zo ontstaat er een nieuw nummer.

EP

Het schrijverskamp werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd. Het eindresultaat was de EP Seaside. Ook dit jaar is het de bedoeling dat het samenzijn van de rappers een EP oplevert.

Deel dit artikel:

Reageren