Site laat straks zien waar de rustige plekken op het Veerse strand zijn

Veere krijgt een speciale website om bezoekers te spreiden over de stranden. Vanaf half juli kunnen bezoekers zien waar het druk is, of juist rustig. Dit moet het de strandgangers makkelijker maken om anderhalve meter afstand te houden.

Drukte op zonovergoten Zeeuwse stranden (archieffoto) (foto: Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen)

Strandwachten en mensen van de gemeente geven de gegevens over de drukte door aan de strandwijzer. Bezoekers kunnen dan aan de hand van kleurcodes zien hoe druk het is op het strand waar zij naartoe willen.

"'s Morgens zal er op de kaart een groene streep te zien zijn langs de hele Veerse kust", legt de Veerse ondernemersmanager Werner van Laere uit. "Naar mate het drukker wordt, zal het per strand geel, oranje en vervolgens rood worden. Waarbij rood betekent dat het veel te druk is en het strand dicht moet gaan."

Grootste uitdaging

Hoewel het plan op papier werkt, wordt het de komende weken nog volop getest. Volgens Van Laere is de grootste uitdaging om bezoekers zover te krijgen de strandwijzer daadwerkelijk te gaan gebruiken.

Gisteren was het ook al erg druk op de Veerse stranden. De gemeente Veere riep via Twitter op om met name de stranden van Domburg en Zoutelande te mijden. Het advies van de gemeente was om andere stranden op te zoeken.

De nieuwe website moet in de toekomst een vergelijkbare functie vervullen. Als de strandwijzer werkt, kunnen wat Van Laere betreft andere kustgemeentes aansluiten en de wijzer ook gaan gebruiken.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren