Twee Zeeuwse producers scoren met Tigers

De single Tigers van Bilal Wahib heeft binnen één week de grens van één miljoen views op YouTube gepasseerd. De track is geproduceerd door twee Zeeuwse dj's: D-Pep uit Vlissingen en Fraasie uit Terneuzen. Tigers voert nu maar liefst drie hitlijsten aan: de Spotify Charts, Trending op YouTube en de GfK Dutch Single Top 100.

Fraasie is een bekende hiphop-producer. Hij maakte in de afgelopen jaren tracks voor onder meer Ali B, Bouzzy, Boef en Supergaande. De Zeeuwse producers kennen elkaar al lang. Jesse zat in de klas met de broer van Fraasie en ook toen wisselden ze al beats uit. De manager van Jesse bracht de twee nu bij elkaar om samen te werken aan de track Tigers.

D-Pep (Jesse van de Ketterij) uit Souburg vertelt over de track Tigers

Onder de brandnaam D-Pep produceert Jesse beats voor anderen. Daarnaast vormt hij samen met Rachid El Uarichi uit Goes het succesvolle duo Pep & Rash. In 2014 tekenden ze een contract bij platenmaatschappij Spinnin' Records.

De twee bouwden wereldwijd een publiek op op Beatport, hét Amerikaanse platform voor dancemuziek. Op YouTube haalden tracks als Rumors, Enigma en Echo miljoenen views.

Producer D-Pep (Jesse van de Ketterij) (foto: Bart Jansen)

Deel dit artikel:

Reageren