KNVB start nieuwe competitie jeugdzaalvoetbal in Zeeland

Komend seizoen start de KNVB in Zeeland met een nieuwe competitie jeugdzaalvoetbal voor JO15-spelers. De bond wil samen met mede-initiatiefnemer Groene Ster uit Vlissingen het zaalvoetbal stimuleren. JVOZ uit Vlissingen, ZVV Middelburg, SSV'65 uit Goes, VC Vlissingen en Hontenisse uit Kloosterzande hebben zich al aangemeld.

zaalvoetbal (foto: Paul ten Hacken)

De KNVB wil het zaalvoetballen voor jeugdspelers promoten en wil deze tak van de voetbalsport aanbieden als aanvulling op het veldvoetbal. De bond is van mening dat dit de ontwikkeling van jeugdspelers ten goede komt omdat ze bij het zaalvoetballen in situaties komen waar sneller denken en handelen vereist is.

De nieuwe competitie gaat in september van start. De wedstrijden worden op zondag gespeeld. De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) en Hontenisse zullen met twee teams mee gaan doen aan de competitie.

Ook de nieuwe zaalvoetbalvereniging ZVV Middelburg heeft een jeugdteam ingeschreven. Geïnteresseerde clubs kunnen zich nog inschrijven. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er één speelronde gespeeld op één locatie.

Initiatieven

Groene Ster heeft in de afgelopen jaren diverse initiatieven ontwikkeld om jeugd aan het zaalvoetballen te krijgen. Dat gebeurde door het opstarten van de 'Junior League' op middelbare scholen en het geven van zaalclinics. Voor veldverenigingen, die willen starten met zaalvoetbal, heeft de club een pakket ontwikkeld, waarbij professionele trainers spelers laten kennismaken met zaalvoetbal.

Reageren