Weer bijenvolk gered, 'een imker op Walcheren zal goed voor ze zorgen'

Drie imkers hebben een bijenvolk gered dat al jaren in een woning in Kapelle zat. Het huis is verkocht en gaat flink verbouwd worden. De verkoper en de kopers willen niet dat het bijenvolk daar de dupe van wordt.

De imkers hebben toestemming gekregen om het buitenspouwblad van het pand te slopen om zo toegang te krijgen tot het bijenvolk. "We hebben ons huiswerk gedaan en weten dat ze niet altijd direct bij de ingang van het nest zitten", zegt Eric Mahieu, een van de imkers. "Soms zitten ze wel twee of drie meter daar vandaan."

Uiteindelijk bleek het nest niet tussen de spouwmuren te zitten maar achter een houten schot. "We konden er snel bij", zegt Mahieu. "Ook al hadden de bijen ons een beetje gefopt. De ingang zat niet tussen de stenen maar ze zaten daar een eindje vandaan."

Tweede kans

In ieder geval geval hebben de imkers zoveel mogelijk van het nest - de raat - meegenomen, met de bijen. "Het is de wens van de kopers en de verkoper dat dit bijenvolk een tweede kans krijgt", zegt imker Mahieu. "En daar gaan wij voor zorgen. Dit volk gaat naar een imker op Walcheren en die zal goed voor ze zorgen."

Ook vorige week werd er een oud bijennest weggehaald, maar toen in Zonnemaire. Bij Ingrid Katilas zat het nest al 22 jaar in de schoorsteen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Kapelle Zuid-Beveland redding bijen
Deel dit artikel:

Reageren