Waarom je nu ook nieuws van de NOS op onze website en app ziet (en andersom)

Op de website en app van Omroep Zeeland zijn vanaf vandaag ook nieuwsberichten van de NOS te lezen. De uitwisseling van berichten versterkt de nauwe samenwerking tussen de regionale omroepen en de NOS. Op de site en app van de landelijke omroep zijn de berichten van de regionale omroepen nu op een nog prominentere plek te zien.

Zo ziet dat eruit: nieuws van de NOS op de website van Omroep Zeeland (foto: Omroep Zeeland)

In één oogopslag is voortaan het belangrijkste nieuws van de NOS en de regionale omroepen te zien op elkaars online-kanalen. Daarvoor moeten gebruikers van de Omroep Zeeland-app nog wel de nieuwste versie downloaden en vervolgens aangeven ook de berichten van de NOS te willen zien. Bij de NOS krijgen lezers de keuze welk nieuws ze van welke regionale omroep willen ontvangen.

Samenwerken is belangrijk

De innovatie is weer een nieuwe stap in de toch al nauwe samenwerking tussen de NOS en de dertien regionale omroepen. En daar is hoofdredacteur Edwin de Kort van Omroep Zeeland blij mee: "Omroep Zeeland wil daar zijn waar het gebeurt, wil laten zien wat Zeeuwen bezighoudt en wil een stem geven aan de inwoners van Zeeland die hun geluid willen laten horen. Doordat de artikelen van Omroep Zeeland voortaan bij de NOS nog beter te zien zijn, krijgt het Zeeuwse geluid een nog groter landelijk podium. Het onderstreept het belang van de regionale journalistiek. Andersom ben ik blij dat we de inwoners van Zeeland ook het belangrijkste nieuws van de NOS kunnen aanbieden."

Toch is hij niet bang dat de Zeeuwen straks de app of site van Omroep Zeeland links laten liggen. "Binnen de omgeving van de NOS zie je maar 2 à 3 berichten van Omroep Zeeland. Als je volledig op de hoogte wil blijven van het Zeeuwse nieuws zou ik zeker de website en app van Omroep Zeeland blijven bezoeken."

In de toekomst één app en website

De omroepen werken al jaren samen. Zo is er al regionieuws te zien in de NOS Journaals van 12.00 en 15.00 uur. Ook worden er al artikelen van regionale omroepen op de NOS-site en -app geplaatst. Daarnaast houden de redacties elkaar op de hoogte van elkaars agenda, onderwerpen en interviews en wordt er samen opgetrokken in het researchen van verhalen. Een nog intensievere ziet de hoofdredacteur wel zitten. "Ik zou er altijd voor pleiten dat er een redactie blijft in Zeeland die onafhankelijk nieuws kan brengen. Maar op journalistiek gebied goed met elkaar optrekken is belangrijk. De deur staat wagenwijd open dat er in de toekomst één app en website komt."

Deel dit artikel:

Reageren