Record tekenbeten in Zeeland

De afgelopen week is een recordaantal Zeeuwen gebeten door een teek: 46 in totaal. Dat blijkt uit de website tekenradar.nl. Het vorige record (36 in totaal) is van juli 2016.

Tekenradar.nl

Bij 37 van hen gaat het alleen om een beet. Negen mensen hebben na hun tekenbeet ziekteverschijnselen (zoals Lyme) gekregen. De Kop van Schouwen is in Zeeland gewoonlijk het gebied met de meeste beten en dat is ook nu weer het geval, maar ook in de Manteling (Walcheren) zijn veel mensen gebeten. Er is een duidelijk verband tussen natuurgebieden (waar gewandeld en gefietst wordt) en tekenbeten.

Op de tekenradar.nl zijn actuele meldingen van tekenbeten in jouw regio verzameld. Lichtgroene stippen zijn alleen beten, een rode stip betreft een eerste signaal van Lyme, een donkergroene stip is een andere teek-gerelateerde ziekte en een oranje stip duidt op koorts na een tekenbeet.

Men noemt het een tekenbeet, maar eigenlijk graaft het beestje, dat verwant is aan de spin, zich in de huid van zijn slachtoffer. Dit kan leiden tot met name Lyme, een chronische vermoeidheidsziekte.

Meer over dit onderwerp:
teek tekenbeet teken Lyme
Deel dit artikel:

Reageren