Man veroorzaakt levensgevaarlijke situaties op de Zeelandbrug en valt in slaap bij stoplicht

Een 27-jarige man uit Hansweert heeft vanochtend voor gevaarlijke situaties op de weg gezorgd doordat hij onder invloed van drugs van Zierikzee naar Goes reed. "Hij haalde links en rechts voertuigen in", zegt de politie. "Zelfs op de Zeelandbrug."

Archieffoto (foto: ANP)

Bij de politie kwamen rond 9.15 uur verschillende meldingen binnen dat een auto met zeer hoge snelheid auto's inhaalde tussen Zierikzee en Goes. Volgens de politie moesten veel weggebruikers uitwijken om botsingen te voorkomen.

Niet veel later meldden getuigen dat de auto inmiddels stilstond bij de verkeerslichten op de Deltaweg. De bestuurder zou met zijn hoofd op het stuur liggen. Ook dat veroorzaakte problemen: een medeweggebruiker die hulp wilde verlenen, reed de greppel in. Haar auto moest door een takelbedrijf uit de droge sloot worden getrokken.

Onder invloed van cocaïne

Toen agenten en ambulancemedewerkers arriveerden, bleek de man inderdaad buiten bewustzijn. Omdat hij niet reageerde op het geklop op het autoraampje, tikte een van de hulpverleners het raampje in. Toen pas schrok de man wakker.

Hij verklaarde zelf onder invloed te zijn van cocaïne. In zijn auto werd speed en andere soorten drugs aangetroffen. De man is overgebracht naar een politiecellencomplex voor verhoor. Een GGD-arts heeft bloed van hem afgenomen. Zijn rijbewijs is hij kwijt, zijn auto wordt nog onderzocht.

Meer over dit onderwerp:
Goes politie 112 Zierikzee Zeelandbrug
Deel dit artikel:

Reageren