Zeeland in navolging van Den Haag rond de tafel met jongeren over coronamaatregelen

Zeven jongeren hebben vandaag met gedeputeerden Harry van der Maas en Jo-Annes de Bat over de Zeeuwse corona-aanpak gepraat. Dit in navolging van de oproep die premier Rutte tijdens de persconferentie van 19 mei aan jongeren deed: praat mee, de coronacrisis beïnvloedt je toekomst.

Rutte zat zelf ook in juni met jongeren rond de tafel (foto: ANP)

De jongeren en de gedeputeerden praatten samen over onderwijs, economie en openbaar vervoer. Daar kwamen praktische wensen van de jeugd uit voor de bestuurders, zoals betere communicatie tussen bus en trein 'zodat je de aansluiting niet mist'.

Eigenlijk moet het ov in het geheel gewoon beter. Volgens de jongeren wordt het dan aantrekkelijker om in Zeeland te wonen en te werken. En jongeren die thuis zitten, bijvoorbeeld door de coronacrisis? "Die kunnen zich inzetten voor de maatschappij door vrijwilligerswerk te doen."

Volgende sessie: maatregelen van de veiligheidsregio

De opbrengst van de sessie wordt gedeeld met Generatie aan zet, het landelijk platform waar jongeren hun ideeën kunnen insturen. En de bestuurders beloofden de ideeën mee te nemen. Donderdag 9 juli vindt de tweede jongerensessie plaats, onder meer over de maatregelen van de veiligheidsregio. Dan wordt er over de coronamaatregelen, handhaving en veiligheid in Zeeland gesproken.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland jongeren Rutte corona
Deel dit artikel:

Reageren