Dertig invallen: negen arrestaties, vuurwapens en half miljoen euro gevonden

De politie heeft vanochtend in het kader van een groot onderzoek naar drugshandel op dertig locaties in Zeeland invallen gedaan. Daarbij werden een half miljoen euro in contanten, vier vuurwapens, twee motoren en twee boten in beslag genomen. Er zijn negen personen aangehouden.

De actie, Operatie Portunus genoemd, richt zich met name op de import van cocaïne in de haven van Vlissingen. Politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage spreekt van 'een gigantische operatie'. Tussen 4.00 en 5.00 uur vanochtend zijn volgens hem zo'n vierhonderd politieagenten op verschillende locaties woningen en bedrijfspanden binnengevallen in onder meer Vlissingen, Middelburg en Goes.

De politie wil met de actie inzicht krijgen in de criminele activiteiten rondom de import van cocaïne in de Vlissingse haven. "Daarbij gaat het niet zozeer om het vinden van drugs en geld, maar om het inwinnen van informatie over hoe de import gefaciliteerd wordt. We zijn bijvoorbeeld op zoek naar datadragers en papieren", aldus Uytdehage.

Met de actie, die zo hier en daar duidelijk zichtbaar is, wil de politie de havenmedewerkers ook bewuster maken van wat er gaande is in de haven van Vlissingen. Uytdehage: "We hopen dat de mensen die informatie hebben over drugshandel zich melden bij de politie. Dat kan uiteraard ook via Misdaad Anoniem."

Behalve in genoemde plaatsen werd ook in Wolphaartsdijk een inval gedaan in een woning door een arrestatieteam van de politie. Daar werden een man en vrouw geblinddoekt afgevoerd. Ook in Limburg, Noord-Brabant en in de regio Rotterdam werd gezocht.

Bij de inval in Wolphaartsdijk werden een man en een vrouw aangehouden (foto: HV Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
wolphaartsdijk arrestatieteam Inval
Deel dit artikel:

Reageren