Jasper is dichter én rapper: 'Rap is de poëzie van deze tijd'

Jasper is dichter én rapper: 'Rap is de poëzie van deze tijd'
Jasper is dichter én rapper: 'Rap is de poëzie van deze tijd' © Omroep Zeeland
Rap is de poëzie van nu
Voor Jasper/Qube is rap de poëzie van deze tijd. Soms krijgen zijn woorden een beat en een melodie, maar de tekst is altijd het belangrijkst voor het verhaal dat hij te vertellen heeft. "Soms schrijf ik eerst een tekst," zegt hij daarover, "en focus ik puur op wat ik wil zeggen en hoe. Dan kijk ik daarna of ik er een lidje van kan maken. Soms schrijf ik in één keer ene liedje. Dat verschilt per keer."
<p>Ben je zelf ook een dichter? In aanloop naar de nationale gedichtendag houdt Omroep Zeeland de Zeeuwse poëziewedstrijd. Het winnende gedicht wordt vereeuwigd op de gevel van ons omroepgebouw in Oost-Souburg. Meedoen of meer informatie? Kijk op <a href="https://www.omroepzeeland.nl/gedichtenwedstrijd">onze website</a>.</p>
Voor zijn teksten put hij uit zijn eigen leven en wat er in zijn omgeving gebeurt. Zoals het gedicht Alles verandert dat hij schreef naar aanleiding van het overlijden van zijn moeder in 2014.
Het gedicht 'alles verandert ' over zijn moeder die in 2014 overleed
Voor Jasper, alias Qube, is het verschil tussen de dichter de rapper misschien niet zo groot maar op het podium met zijn band is een compleet andere performer te zien. Zoals tijdens een optreden twee jaar geleden met zijn band en het nummer Alsjeblieft.

Lees ook: