Zeeland wil rol in Olympische Spelen 2028

GOES - Tijdens het congres werd onder andere door de Provincie, het bedrijfsleven en verenigingen gesproken over de Olympische Spelen van 2028.
De Spelen komen misschien in 2028 naar Nederland en het kan zijn dat in Zeeland een onderdeel van die spelen gehouden worden. Het is de eerste keer dat in Zeeland met elkaar gesproken wordt over de mogelijkheden van de Spelen.
Olympische Spelen in Zeeland Er zijn al initiatieven om watersport en wielerwedstrijden te houden in Zeeland. Maar dan moet daar nu al in geïnvesteerd worden, aldus Marja Noordhoek van Olympisch Netwerk Zeeland.
Eerder werd al bekend dat Zeeland een witte vlek is op de kaart van Nederland als het gaat om Olympische sportaccommodaties.
De Provincie Zeeland heeft nog niets toegezegd aan investeringen op dat gebied, terwijl de provincie Brabant nu al 50 miljoen euro apart gezet heeft om in sportaccommodaties te investeren de komende jaren, ook met het oog op de Olympische Spelen.
Steden In 2028 gaat het om de 31e editie van de Zomerspelen. In de zomer van 2021 kiest het IOC de stad waar de Olympische Spelen van 2028 gehouden gaan worden. De steden moeten zich in 2019 kandidaat stellen.
In 2028 is het precies 100 jaar geleden dat de Spelen in Amsterdam werden gehouden.