Veeboeren demonstreren in Goes: 'Cow lifes matters!'

Bij het politiebureau in Goes stonden vanmiddag zo'n veertig boeren voor de deur om aangifte te doen tegen Carola Schouten. Ze beschuldigen de landbouwminister van dierenmishandeling. Eigenlijk moesten de boeren vooraf een afspraak maken om aangifte te doen, maar de politie was coulant.

Negen boeren waren met hun trekker gekomen. Op de machines waren borden geplakt met teksten als: 'Niet vergeten: zonder boeren, geen eten!' en 'Cow lifes matters' (sic).

Ook in Zierikzee, Middelburg en Terneuzen zijn boeren naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. Schouten wil dat boeren minder eiwitten in hun veevoer gebruiken. Maar dat is volgens de boeren slecht voor de gezondheid van hun dieren. De politie laat weten de aangifte te beschouwen als iedere andere aangifte. Dat betekent dat er met een officier van justitie naar gekeken wordt.

Motie

Gisteravond trokken boeren uit het hele land al met hun trekker naar het Binnenhof in Den Haag om te demonstreren. Daar werd in de Tweede Kamer discussie gevoerd over de plannen.

Het Kamerdebat duurde tot diep in de nacht. Om half vier nam de Kamer een motie aan waarin Schouten wordt opgeroepen het plan en een alternatief plan van de boerenorganisaties door te laten rekenen door het Planbureau voor de Leefomgeving. Maar Schouten wil de maatregel komend najaar hoe dan ook in laten gaan.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Goes actie politiebureau boerenprotest eiwitten
Deel dit artikel:

Reageren