Explosies bij brand in schuurtje IJzendijke

Bij een brand in een schuurtje in IJzendijke waren vannacht meerdere explosies te horen. Die werden volgens de brandweer waarschijnlijk veroorzaakt door een gasfles en spuitbussen die in de schuur lagen. Het schuurtje is volledig uitgebrand. Ook een tuinhuis en een schutting zijn door de brand beschadigd. Bij de brand raakte niemand gewond.

De brand op de hoek van de Oranjestraat en de Boulevard werd kort na 01.30 uur ontdekt. De brandweer ging er in eerste instantie heen met één blusvoertuig, maar eenmaal ter plaatse werd opgeschaald naar een middelbrand en werd een tweede blusvoertuig opgeroepen.

Forse rookontwikkeling

De Veiligheidsregio Zeeland meldt dat de brand gepaard ging met forse rookontwikkeling. Omstanders werden opgeroepen om uit de rook te blijven. Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Rond 02.20 uur had de brandweer het vuur onder controle en werd het sein 'brand meester' gegeven. Daarna werd wel nog enige tijd nageblust. Ook heeft de brandweer de daken van de omliggende schuurtjes gecontroleerd op eventuele brandresten. Stichting Salvage assisteert bij de afhandeling van de schade.

Deel dit artikel:

Reageren