Sloopauto's dé oplossing om meer gasten op terras te ontvangen, voor even dan..

Als vier vrienden niet aan een tafel mogen zitten op het terras - maar wel met zijn vieren in één auto mogen zitten - dan zetten we toch auto's op ons terras? Het leek dé perfecte oplossing voor museum-eetcafé de Vliegende Hollander in Terneuzen. Leek. Want lang hebben ze er niet van kunnen genieten. De auto's zijn op last van de gemeente inmiddels weer weggehaald.

De sloopauto's leken de oplossing om toch vier mensen aan een tafel te kunnen zetten (foto: Monique Harte)

Aanleiding voor dit plan was de column van cabaretier Maikel Harte vorige week in de PZC. Hierin uitte hij zijn verbazing over het feit dat horeca-ondernemers veel moeite hebben met het handhaven van de coronaregels, terwijl de regels die voor de horeca gelden niet altijd opgaan voor andere situaties. "Dat vier vreemden nu wel met elkaar in een auto mogen zitten, maar niet aan een tafel op het terras, valt namelijk echt niet uit te leggen", schreef Harte.

Autosloper

Zijn column sloot hij af met de gedachte dat hij bij een autosloper een paar afgedankte auto's zou halen om die op het terras van zijn vrouw neer te zetten. Zij heeft twee cafés in het centrum van Terneuzen. Dat het niet bij een ludiek idee bleef, bleek aan het einde van de week toen er daadwerkelijk twee afgedankte auto's op het terras van museum-eetcafé de Vliegende Hollander stonden.

Sloopauto's op het terras waren voor even de oplossing om meer mensen bij elkaar aan tafel te kunnen zetten (foto: Monique Harte)

Iedereen blij. Behalve de gemeente die het plan niet zo zag zitten en vriendelijk verzocht de auto's weer weg te halen, omdat ze op de openbare weg stonden. "En aangezien wij geen problemen willen met de gemeente, hebben we er gehoor aan gegeven", besluit Monique Harte van het eetcafé.

Volgens haar was het overigens nooit de bedoeling om de auto's permanent te laten staan, maar was de actie vooral ludiek bedoeld.

Meer over dit onderwerp:
Terneuzen horeca coronaregels Sloopauto's
Deel dit artikel:

Reageren