ZeeDoc: Middelburg 800 jaar

ZeeDoc: Middelburg 800 jaar
ZeeDoc: Middelburg 800 jaar © Zeeuwse Documentaire Stichting
Still uit Middelburg 800 jaar
Still uit Middelburg 800 jaar © Zeeuwse Documentaire Stichting
De naam Middelburg; 'Burg in het midden' verwijst naar de geschiedenis van deze stad. Zo is het begonnen: een burg, centraal gelegen op het eiland Walcheren. 'Het verhaal van een sfeervolle stad, gebouwd op de lagen van een lange, roerige geschiedenis'', aldus presentator en oud-archivaris Peter Sijnke, die ons door de stad leidt waar de sporen uit het verleden op talloze plekken nog zichtbaar zijn. Tobias van Gent, Jeanine Dekker en Ruud Paesie vullen zijn verhaal aan.
Regisseur Klaas van de Ketterij gebruikt voor het vertellen van zijn verhaal re-enactment. Ofwel het naspelen van historische gebeurtenissen. Zo ook in Middelburg 800 jaar. ,,Het is een fijne vorm, de geschiedenis komt echt tot leven met de nagespeelde scene's", aldus Van de Ketterij. "We moesten goed letten op de centen. Want het budget was best mager. Het was een hele puzzel om dit te maken, maar door creativiteit is dat gelukt. Veel Middelburgers hebben de film gezien."
Luister hier naar het gesprek van Elias den Hollander met Klaas van de Ketterij:
Klaas van de Ketterij: ik krijg nog steeds reacties op deze film
Figurante in 'Middelburg 800 jaar'met juk
Figurante in 'Middelburg 800 jaar'met juk © Zeeuwse Documentaire Stichting
<p>De documentaire <em>Middelburg 800 jaar </em>wordt uitgezonden om 12.00 uur, 16.00 uur, 20.30 uur en 22.00 uur. En de film is tien dagen online terug te kijken via <a href="https://www.omroepzeeland.nl/tvgemist">TV Gemist</a>.</p>