Dierenorganisatie ontfermt zich over gedumpte kippen industrieterrein Arnestein

Alle bij industrieterrein Arnestein gedumpte kippen krijgen een nieuw onderkomen
Alle bij industrieterrein Arnestein gedumpte kippen krijgen een nieuw onderkomen © Omroep Zeeland
Het gaat om de stichting Comité Dierennoodhulp uit Den Haag, die bij deze actie samenwerkt met Animal Rights en met Akka's Ganzenparadijs. Die laatste organisatie zal de hanen opvangen.

'Op hanen zit niemand te wachten'

"De kippen kunnen we meestal wel herplaatsen, maar op de hanen zit helaas vaak niemand te wachten", legt Sandra van de Werd van Comité Dierennoodhulp uit. "Gelukkig kunnen die terecht bij de ganzenopvang."
Het gaat om kippen die door onbekenden gedumpt zijn bij het industrieterrein en daar vervolgens op eigen houtje hebben doorgefokt. Totdat omwonende Melati van Soest de overlast van de dieren beu was en een advertentie op het prikbord van Zeelandnet zette met de boodschap: wie ze wil, mag ze hebben.

Reddingsactie

Van de Werd zag het bericht hierover van Omroep Zeeland voorbij komen en wist meteen: dat gaat niet goed aflopen met die dieren. Dus zette ze in allerijl een reddingsactie op. Ze belde Van Soest met de boodschap: wij komen ze allemaal ophalen, maar wel onder één voorwaarde: die advertentie moet meteen van het prikbord af.
Van Soest is blij met deze oplossing. "Die advertentie op het prikbord was ook in feite maar een noodgreep. Ik was gewoon de overlast beu. Maar natuurlijk wil ik ook niets liever dan dat de dieren goed terechtkomen."

'Ongebreidelde gefok van dieren aan banden'

Met gedumpte dieren loopt het volgens Van de Werd vaak niet goed af. "Ze worden doodgebeten of doodgereden. Als een dier onder jouw hoede ter wereld komt, moet je daar zorg voor dragen en het dier al helemaal niet dumpen. Het is tijd dat het ongebreidelde gefok van dieren aan banden wordt gelegd."
De kippen op Arnestein worden binnenkort opgehaald, maar daar houdt het voor Van de Werd nog niet op. "Wij nemen ook contact op met de gemeente, want hier moet iets aan gedaan worden. Desnoods met camerabewaking. Want dieren dumpen is dierenmishandeling."

Lees ook: