Overlastgevers bij strandje in Wemeldinge riskeren een boete

Overlastgevers bij strandje in Wemeldinge riskeren een boete
Overlastgevers bij strandje in Wemeldinge riskeren een boete © Omroep Zeeland
Er zijn grote bakken geplaatst voor het afval.
Er zijn grote bakken geplaatst voor het afval. © Omroep Zeeland
De politie zal vaker gaan surveilleren bij het strandje, en ook boa's zullen er vaker te zien zijn. Die zien toe op foutparkeren, het veroorzaken van overlast en het achterlaten van rotzooi. Er zullen ook - onaangekondigd - alcoholcontrole's gehouden worden. "Er komen veel jongeren van buiten Wemeldinge", zegt waarnemend burgemeester Naterop. "Het is natuurlijk niet de bedoeling dat die met drank op achter het stuur kruipen."

Fout parkeren

Vooralsnog gaat het vooral om maatregelen in de preventieve sfeer. Zoals het plaatsen van borden met huisregels, en het plaatsen van grote afvalbakken om vervuiling op het strand tegen te gaan. Verder mag er alleen nog worden geparkeerd op de daarvoor bedoelde parkeerplaatsen, en dus niet in de berm langs de weg.

Boetes uitdelen

Volgens waarnemend burgemeester Naterop is de jeugd zeker nog welkom, maar moeten ze zich wel gedragen. "Als ze zich fatsoenlijk gedragen zijn ze meer dan welkom", zegt hij. "Maar we willen af van de overlast. Bij overtredingen spreken we de jongeren aan en we zullen ook niet schromen om boetes uit te delen."
Waarnemend burgemeester Naterop over de maatregelen bij het strandje in Wemeldinge.
Op het strand van Wemeldinge was volgens de politie eind mei nog een illegaal strandfeest met harde muziek en tientallen tot honderden feestvierders bij elkaar. Die namen het meestal niet zo nauw met de verplichte anderhalve meter afstand. De politie stuurde de feestgangers weg.

Lees ook: