Knallend einde van schooljaar; basisschoolklas vindt handgranaat

Een knallende jaarafsluiting voor groep 8 van basisschool De Sprong in Koudekerke. Tijdens een spel vond een groepje leerlingen vanmorgen in de bossen bij Dishoek een handgranaat. De Explosieven Opruimingsdienst kwam poolshoogte nemen en heeft in het bijzijn van de klas, het projectiel tot ontploffing gebracht.

Een dagje in het bos met groep 8 werd heel anders dan gepland. Tijdens een spel vond een groepje een handgranaat. Zij...

Posted by De Sprong, Archipelschool on Monday, July 6, 2020

Volgens juf Lisette waren de leerlingen bezig met een spel waarbij walkie talkies werden gebruikt. "Op een gegeven moment hoorde ik een kind zeggen dat ze een handgranaat hadden gevonden. Dan denk je even: Een granaat!?"

De politie werd gebeld en even later was de EOD al vanuit Roosendaal onderweg naar Dishoek. Na inspectie bleek het inderdaad te gaan om een echte handgranaat die meteen onklaar moest worden gemaakt.

Schuilend achter busje

De klas heeft de EOD geholpen door het gat te graven waarin het projectiel is gelegd. Schuilend achter een busje en op veilige afstand, is de granaat tot ontploffing gebracht.

De granaat die is gevonden door de leerlingen (foto: Basisschool De Sprong)

Eén van de laatste schooldagen van groep 8 op De Sprong krijgt daardoor een knallend einde. "Heel bijzonder om mee te maken. Ook voor ons als volwassenen, maar zeker voor de kinderen," aldus juf Lisette.

Leerlingen mochten aanwezig zijn bij de ontploffing (foto: Basisschool De Sprong)

Meer over dit onderwerp:
Koudekerke Dishoek EOD handgranaat De Sprong
Deel dit artikel:

Reageren