Jan Boskamp neemt eerste mosselen in ontvangst bij officiële start van het seizoen

In Yerseke is vanochtend het mosselseizoen van 2020 officieel van start gegaan. Vanuit viskotter YE110 werden symbolisch de 'eerste' bodemcultuurmosselen uit de Oosterschelde gevist. Die werden in ontvangst genomen door oud-voetballer en tv-analist Jan Boskamp.

De voorman van de Zeeuwse mosselkwekers, Addy Risseeuw geeft in de ochtend zijn voorspellingen voor het seizoen: "Vorig voorjaar hadden we last van mosselsterfte. Dat was dit jaar gelukkig niet zo. Maar we zijn door die sterfte nu wel gestart met een kleinere voorraad. Door de vele zonuren zijn ze goed gevuld en de komende maanden groeien ze nog door."

Net als vorig jaar belandden de eerste mosselen bij Jan Boskamp. "Werelds, grandioos lekker", was het korte en krachtige commentaar van de oud-voetballer. De start van het mosselseizoen kan altijd op veel interesse vanuit België rekenen. Zo was de Belgische radio dj en blogger Sven Ornelis voor het eerst aanwezig als eregast.

Eerste mosselen uit het water gehaald (foto: Omroep Zeeland)

Vorig jaar werd de mosselkaravaan weer nieuw leven in geblazen en ook dit jaar vertrokken tientallen vrachtwagens met het Zeeuwse goud naar verschillende afnemers in België, Frankrijk en Nederland. Jan Boskamp werd bij het startschot geholpen door een levend standbeeld van het mosselmannetje uit Yerseke.

Jan Boskamp krijgt hulp van het mosselmannetje (foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Yerseke mosselen Oosterschelde minister Schouten
Deel dit artikel:

Reageren