Minister Schouten blaast werkbezoek af door protest boeren in Kamperland

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft een werkbezoek aan Kamperland rond het middaguur afgeblazen, omdat protesterende boeren de weg blokkeerden. De politie heeft Schouten aangeraden het bezoek niet door te laten gaan, bevestigt een woordvoerder van de minister. Op de Molenweg in Kamperland wachtten tientallen boeren de minister op.

Politie praat met demonstranten (foto: Omroep Zeeland)

De boeren hadden te horen gekregen dat de minister een werkbezoek zou brengen aan Kamperland. Ze blokkeerden met trekkers de weg. De politie was ter plekke, maar er is niet ingegrepen en de sfeer bleef gemoedelijk. Voor verkeer dat langs de blokkade wilde, verplaatsten de boeren hun voertuigen.

"We hoorden zeggen dat minister Schouten hier op werkbezoek kwam", aldus een bezorgde melkveehouder. "Met een groep boeren hebben we afgesproken om haar op te wachten en aan te spreken op haar beleid. Voor ons is het stikstof- en eiwitbeleid in krachtvoer belangrijk. We vinden het niet redelijk dat we stikstof in moeten leveren ten gunste van andere sectoren."

De politie liet het ministerie weten het onverantwoord te vinden het werkbezoek door te laten gaan.

Op verschillende plekken in Nederland voeren boeren actie tegen het plan van Schouten om koeien minder eiwitrijk voedsel te geven. Een maatregel om de jaarlijkse stikstofuitstoot terug te dringen.

Meer over dit onderwerp:
Boeren Droogte Minister Schouten
Deel dit artikel:

Reageren