Het aantal mensen met een uitkering daalt in Sluis sneller dan in rest Nederland

Het aantal mensen met een uitkering daalt in Sluis sneller dan in rest Nederland
Het aantal mensen met een uitkering daalt in Sluis sneller dan in rest Nederland © Omroep Zeeland
Aantal mensen in de bijstand daalt snel in Sluis
Een van de zaken die daar aan bijgedragen heeft is het werkleerbedrijf De Eenhoorn, een samenwerking tussen Emergis, Dethon en de gemeente Sluis.
Bij De Eenhoorn werkt Kevin Vermeire sinds oktober. "Ik zat eerst bij Emergis in de dagbesteding en daar werd ik niet gelukkig van. Nu werk ik hier, verdien ik geld en heb weer wat van mijn leven gemaakt", zegt hij terwijl hij koffiebekerhouders maakt voor Starbucks. Hij is een van de ruim twintig mensen die door bemiddeling van de gemeente bij de Dethon aan het werk is gesteld.

Win-winsituatie

Volgens wethouder Marianne Poissonnier is er zo een win-winsituatie ontstaan. "De mensen die bij Emergis zitten en toch aan de slag willen en uit hun isolement willen, kunnen via ons hier terecht. Het is goed voor hun contacten, ze maken hier vrienden en ze zijn lekker aan het werk."
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>