BC Vlissingen start nieuw seizoen tegen Virtus

BC Vlissingen begint de nieuwe basketbalcompetitie met een uitwedstrijd tegen Virtus in Werkendam. De competitie begint in het weekend van 12-13 september.

Speelronde 1 in de nieuwe basketbalcompetitie (foto: Omroep Zeeland)

BC Vlissingen komt komend seizoen uit in de 1e divisie B. De ploeg van speler/trainer Benjamin Steenbeek stond afgelopen seizoen op de eerste plaats in de 2e divisie, toen de competitie stilgelegd werd vanwege het coronavirus.

Doordat de 1e divisie uitgebreid werd van twaalf naar veertien ploegen promoveerde BC Vlissingen toch. De hoogst spelende Zeeuwse basketbalclub speelde eerder tien seizoenen in deze competitie.

BC Vlissingen start met een uitwedstrijd tegen Virtus. Die staat gepland voor zaterdag 12 september, maar kan nog verschoven worden naar vrijdag 11 september of zondag 13 september.

Vol aan de bak

Uit de promotie/degradatieregeling blijkt dat BC Vlissingen vol aan de bak moet, want er degraderen aan het einde van het seizoen maar liefst zes ploegen rechtstreeks naar de 2e divisie.

De vrouwenploeg van BC Vlissingen begint het seizoen in de 2e divisie C met een thuiswedstrijd tegen Wyba. Ook deze competitie begint in het weekend van 12-13 september.

Meer over dit onderwerp:
basketbal BC Vlissingen
Deel dit artikel:

Reageren