Aemstie Alive gaat niet door: 'Je kan nu geen sponsorgeld vragen aan ondernemers'

Muziekfestival Aemstie Alive in Burgh-Haamstede gaat volgend jaar niet door. De organisatie vindt het niet gepast om nu sponsorgeld aan te nemen van ondernemers die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis. De volgende editie, die in januari 2021 stond gepland, is een jaar opgeschoven.
Aemstie alive
Afbeelding ter illustratie © Omroep Zeeland
Het festival wordt mede betaald door ondernemers op Schouwen-Duiveland. Volgens organisator Jaap Boiten is het nu ongepast om bij ze aan te kloppen voor het muziekfestival. "Het is lullig om geld te vragen als je weet dat het niet van harte gegeven kan worden."
Het muziekfestival trekt ieder jaar opnieuw honderden muziekliefhebbers naar Burgh-Haamstede. Dit jaar waren er op de zaterdagavond nog optredens van de Dirty Daddies en 2Unlimited. Op vrijdag was er een speciale avond voor jongeren met onder andere rapper Snelle.

'We weten ook niet waar we staan in januari'

Volgens de organisatie speelt ook de onzekerheid rond het coronavirus een rol in de beslissing. Artiesten moeten nu worden geboekt en de techniek moet worden geregeld. "We weten niet hoe het met corona gaat aflopen, dus is het allemaal erg onzeker hoe we er in januari voorstaan," aldus Jaap Boiten.