Hardrijders worden vanaf nu flink aangepakt in Goes

In Goes zijn nieuwe maatregelen getroffen om hardrijders vaker op de vingers te tikken. Op tien locaties in de stad hangen nieuwe verkeersborden met de tekst 'Voor uw veiligheid, frequente radarcontrole.' Daarnaast worden er meer lasercontroles gehouden en komen er displaykasten te staan, waarop de snelheid te zien is.

De afgelopen maanden is het aantal meldingen over hardrijders in de stad toegenomen en de politie vermoedt dat de coronacrisis hiermee te maken heeft. "Het is rustiger op de weg waardoor men meer ruimte heeft om de snelheid te verhogen. Wat ze vaak vergeten, is dat de remweg verviervoudigt met verdubbeling van de snelheid dus het is belangrijk dat we dit aanpakken", vertelt Hans van den Bergen van de politie.

Frans ontwerp

De waarschuwingsborden langs de weg zijn gloednieuw, maar het ontwerp komt sommigen wellicht bekend voor. "Het is een Frans themabord dat ook op de Franse snelwegen te zien zijn. Wij hebben dat vertaald in het Nederlands. De kleur en symbolen op het bord zijn wel hetzelfde gebleven", vertelt Cees Pille, wethouder van de gemeente Goes. Het doel van de borden is om hardrijders af te schrikken zodat ze gas terug zullen nemen: "Het belangrijkste is dat de verkeersveiligheid gewaarborgd blijft."

Edwin Franse van politie Zeeland met Cees Pille wethouder van gemeente Goes bij het nieuwe waarschuwingsbord voor snelheidscontroles (foto: Omroep Zeeland)

De politie verwacht dat tachtig procent van de hardrijders zich door de borden aan de gepaste snelheid zullen houden. De overige twintig procent hoopt Van den Bergen te kunnen betrappen met zijn lasergun. "Het schrikt sneller af om mensen persoonlijk aan te spreken op hun gedrag dan dat ze geflitst worden en een bekeuring thuisgestuurd krijgen", zegt Van den Bergen. "Het is niet ons streven om meer boetes uit te delen, maar in sommige situaties zal dat onvermijdelijk zijn."

De controles vinden regelmatig plaats op de volgende doorgaande wegen in de stad: de `s-Heer Hendrikskinderendijk - Middelburgestraat Westsingel, Oranjeweg, Patijnweg, 's-Gravenpolderseweg, Ringbaan-West (zuid), Nansenbaan, Anthony Fokkerstraat, Patijnweg-VandeSpiegelstraat, Houtkade en Westhavendijk.

Deel dit artikel:

Reageren