Siebe Schets hoopt zich via GOES in de kijker te spelen

Veel ogen bij derdedivisionist GOES zijn gericht op oud-prof Siebe Schets uit Middelburg. De 22-jarige aanvaller is aangetrokken als opvolger van de vertrokken topscorer Steve Schalkwijk. Schets blijft hopen op een kans in het profvoetbal.

Schets speelde bij de JVOZ en vertrok in 2013 naar de jeugdopleiding van FC Twente. Daarna speelde hij kort voor Go Ahead Eagles en FC Dordrecht.

Uiterste best doen

"Er is nog steeds kans dat er iets komt natuurlijk, maar dat is even afwachten. Nu ga ik me richten op GOES en mijn uiterste best doen, zegt Schets.

Pas op de laatste dag van de overschrijvingstermijn kondigde GOES de komst van de aanvaller aan. De club heeft met Schets de gewenste centrumspits binnen, die voor doelpunten moet zorgen. Want topscorer Schalkwijk vertrok naar Hoek.

GOES had al langer contact met Schets, die zelf bleef hopen op een contract in het profvoetbal. Tevergeefs. "Het is lastig. Er is veel aanbod van spelers. Je moet ook een beetje geluk hebben. Het juiste moment, timing dat een club je nodig heeft."

Veel doelpunten

Schets zet zich nu voor de volle honderd procent in voor GOES. Een goed seizoen in de Derde Divisie met veel doelpunten kan helpen bij een terugkeer naar het profvoetbal. "Als ik er hier vijftien scoor, denk ik dat de stap terug ook wel makkelijker wordt."

Siebe Schets (Vlissingen, 7 januari 1998) speelde 22 duels in het profvoetbal voor Go Ahead Eagles en FC Dordrecht, waarin hij twee doelpunten maakte.

Het afgelopen seizoen speelde de aanvaller na de winterstop voor Kozakken Boys in de Tweede Divisie. Voor de ploeg uit Werkendam speelde hij drie wedstrijden, waarin hij niet scoren.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg voetbal vv GOES Siebe Schets
Deel dit artikel:

Reageren