Explosieven gevonden (en tot ontploffing gebracht) op strand Vrouwenpolder

Op het strand van Vrouwenpolder zijn aan het begin van de avond meerdere explosieven tot ontploffing gebracht. De Duitse mortiergranaten waren eerder op de dag door omstanders gevonden.

Een groot stuk stand werd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie afgezet. Even na 18.00 zijn de explosieven tot ontploffing gebracht. Nadien heeft de EOD nog gecontroleerd of er geen granaten waren achtergebleven.

Volgens Rogier van de EOD is de ontploffing succesvol verlopen. Alleen een klein gedeelte van het staartstuk was na de ontploffing nog te zien. De Duitse mortiergranaten waren volgens hem in slechte staat. "Je zag bij de ontploffing zwarte rook en dat kwam omdat de Duitsers aan het einde van de oorlog slechte springstof hadden."

Spoelen vaker hier aan

Volgens de EOD'er is het niet heel bijzonder dat ze hier aanspoelen. Er is heel veel gedumpt voor de kust en je vind hier ook nog wel eens Franse vliegtuigbommen. "Dus zie je iets wat verdacht is, blijf eraf en bel onmiddellijk de politie," aldus Rogier van de EOD. "Het is wel heel bijzonder dat we dit doen onder grote belangstelling, want dat maken we niet vaak mee."

Strandgangers hadden goed zicht op de ontploffing. (foto: Omroep Zeeland)

Strandgasten vonden de explosieven aan de waterkant

Meer over dit onderwerp:
Vrouwenpolder EOD granaat
Deel dit artikel:

Reageren