Cruiseschip na maanden weer terug in Middelburg

Er kan er maar één de eerste zijn en dat is de Olympia. Het Zwitserse schip was dinsdagmiddag na maanden afwezigheid de eerste cruise die aanmeerde bij de kade van Middelburg. Ook deze branche lag maanden stil door corona, maar met strenge maatregelen kon het weer uitvaren.

De Olympia is het eerste cruiseschip na maanden (foto: Omroep Zeeland)

Havenmeester Ad Confurius is blij dat er weer een cruiseschip aanmeert. In de afgelopen maanden hebben bijna 200 schepen afgezegd door corona en ook de komende maanden is er veel onzekerheid. De toeristen aan boord zijn in ieder geval blij dat ze weer op vakantie kunnen.

Eén van hen geniet van Middelburg en zijn prachtige bruggen: "Ich bin begeistert!" Ze vertelt dat aan boord een mondkapje verplicht is. Ook moet iedereen voldoende afstand houden en is de hygiëne belangrijk. Maar ondanks de regels geniet ze volop van wat ze allemaal ziet vanaf het cruiseschip.

'Hopelijk komen er nog meer'

Volgens Confurius blijft in ieder geval de Olympia komen volgens de planning. "Misschien komt er nog meer binnen, maar dat is afwachten." De havenmeester doelt op de situatie, die per dag kan veranderen door het coronavirus. Voor volgend jaar staan er nu al 136 cruiseschepen op de planning. Dat aantal kan volgens Conferius nog groeien.

Toeristen en havenmeester blij met aankomst cruiseschip in Middelburg

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Walcheren cruiseschip Olympia
Deel dit artikel:

Reageren