Trainen als een Ajacied: 'Een halve dag is te kort, ik ben nog niet moe'

Trainen als Donny van de Beek, Daley Blind en Quincy Promes. Zo'n tachtig kinderen doen dat deze week bij voetbalvereniging Kloetinge. Ze hebben zich ingeschreven voor een voetbalkamp van Ajax.

Kinderen leven zich uit tijdens voetbalkamp Ajax (foto: Omroep Zeeland)

Op twee velden van Kloetinge voetballen de jongens en meisjes allemaal in blauwe trainingsshirts van Ajax, hameren de door Ajax gestuurde trainers op discipline en kijken sterren als André Onana en Dusan Tadic vanaf levensgrote posters mee.

Voor sommige deelnemers kan het niet lang genoeg duren."Ik vind het heel leuk, maar een halve dag is te kort. Ik ben nog niet moe", zegt deelnemer Deacin van Drongelen uit Terneuzen.

Jeugdtrainer Rick Buts: "We doen leuke spelvormen, maar we nemen de kinderen ook mee in het leven van een Ajacied buiten het veld. We laten de kleedkamers bijvoorbeeld netjes achter."

De kinderen ondervinden weinig hinder van de coronamaatregelen. Slechts enkele kleine onderdelen zijn geschrapt en er mag maar één ouder per deelnemend kind naar binnen. De deelnemers maken zich daar in ieder geval niet druk om. "Ik ben vorig jaar ook geweest. Je wordt er gewoon beter van en je leert heel veel trucjes", zegt Deacin van Drongelen. Donderdag en vrijdag zijn de laatste dagen van het voetbalkamp.

Meer over dit onderwerp:
Kloetinge Ajax ajaxcamps
Deel dit artikel:

Reageren