Brand in Axelse schuur zorgt voor stank en rook in de wijde omgeving

De brandweer is al sinds woensdagmiddag bezig met het blussen van een brand in een schuur vol met hooibalen aan de Beoostenblijsestraat in Axel. De brandweer krijgt de brand na een nacht blussen nog niet onder controle.

Brand in Axelse schuur zorgt voor stank en rook in de wijde omgeving (foto: HV Zeeland)

De rook stijgt nauwelijks en er is weinig wind, waardoor de rook langzaam verspreidt in de richting van Hulst. De rook is in de wijde omgeving te ruiken, meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

Gisteren is aan het eind van de middag is gestart met het leeghalen van de schuur. De stro- en hooibalen worden naar buiten gereden met een kraan en buiten de schuur afgeblust. Het leeghalen van de schuur kost veel tijd en daarom is de brandweer al een halve dag aan het blussen.

Een grootschalig watertransportsysteem komt ter plaatse om te zorgen voor voldoende bluswater. (foto: HV Zeeland)

Omdat de temperatuur in de schuur steeds verder oploopt, worden telkens extra brandweervoertuigen opgeroepen om te komen assisteren. De brandweer richt zich met één blusvoertuig op de behoud van de schuur door binnen in de schuur te blussen. Het andere blusvoertuig blust buiten de hooibalen af die naar buiten worden gereden. De veiligheidsregio denkt dat de schuur behouden kan blijven.

Aflossen van personeel

Omdat er al uren wordt gewerkt aan het onder controle krijgen van de brand, wordt het brandweerpersoneel telkens afgelost om rust te kunnen nemen, laat de Veiligheidsregio Zeeland weten.

Tijdens de bluswerkzaamheden blijft overlast ontstaan door rookontwikkeling. Het advies is om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen als je last hebt van de rook.

Meer over dit onderwerp:
brand axel broei hooibalen
Deel dit artikel:

Reageren