DELTA blijft nog drie jaar hoofdsponsor van Ride for the Roses

Telecomprovider en energieleverancier DELTA blijft de komende drie jaar de hoofdsponsor van fietsevenement DELTA Ride for the Roses. De elfde editie van de Ride for the Roses ging dit jaar niet door vanwege de toen geldende coronamaatregelen. De fietstocht voor het goede doel zou op 13 juni worden verreden.

DELTA-directeur Ludolf Rasterhoff en Ben de Reu, voorzitter Stichting Ride for the Roses Zeeland (foto: DELTA)

Ben de Reu, voorzitter Stichting Ride for the Roses Zeeland, is opgetogen dat DELTA de samenwerking wil verlengen."Samen hebben we dit evenement mogen laten uitgroeien tot een van de grootste evenementen van Zeeland. Sinds de oprichting zijn al miljoenen euro's opgehaald voor onderzoek naar onder meer longkanker, huidkanker, borstkanker en prostaatkanker." De Ride for The Roses bracht vorig jaar ruim 850.000 euro op.

In het radioprogramma Zeeland Wordt Wakker legt De Reu uit hoe belangrijk het is om een grote sponsor te hebben. "Wij streven ernaar om alle inschrijfgelden door te sluizen naar KWF Kankerbestrijding, maar wij maken natuurlijk ook kosten: dranghekken die bijvoorbeeld geplaatst moeten worden en vrijwilligers die kosten maken. We gebruiken sponsorgelden om de kosten voor de Ride te betalen, zodat alle inschrijfgelden naar het KWF gaan."

Mooi om te zien

Directeur Ludolf Rasterhoff van DELTA zegt: "Het is mooi om te zien dat Zeeland in gezamenlijkheid een enorme prestatie levert om honderdduizenden euro's in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding om deze onderzoeken mogelijk te maken. Dat dragen we nog steeds een warm hart toe en blijven we graag ondersteunen."

Het evenement wordt nu in het tweede weekend van juni in 2021 verreden. De Ladies Ride is op vrijdag 11 juni, de Delta Ride op zaterdag 12 juni. De deelnemers fietsen dan voor de eerste keer dor de Westerscheldetunnel.

(foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
delta ride for the roses
Deel dit artikel:

Reageren