Europese subsidie voor truckersparking Vlissingen

In de haven van Vlissingen komt een beveiligde parkeerplaats voor vrachtwagens. De aanleg is mede mogelijk gemaakt dankzij een Europese subsidie van in totaal 6,5 miljoen euro.

De beveiligde truckersparking bij de Rotterdamse Waalhaven (foto: ANP)

Van dat geld worden in totaal vijf beveiligde parkings aangelegd in Nederland die een capaciteit hebben van 1600 parkeerplaatsen. Behalve beveiliging komen er op de parkings ook voorzieningen voor chauffeurs, zoals sanitair.

Behalve in Vlissingen komen er ook beveiligde parkings langs de A15 bij Ridderkerk, de A16 bij Moerdijk, de A67 bij Maasbree en de A76 bij Bocholtz.

Het is het tweede jaar op rij dat Nederland Europese subsidie krijgt voor de aanleg van beveiligde parkings. Vorig jaar gaf de Europese Unie Nederland vier miljoen euro subsidie.

Een Europees hoofdnetwerk

In totaal ontvangt Nederland 62 miljoen euro subsidie voor infrastructurele projecten. Behalve voor de parkeerplaatsen is er ook subsidie voor onder andere de aanleg van overnachtingsplaatsen voor binnenvaartschepen in de Waal (11,4 miljoen) en voor verbeteringen aan het goederenspoor bij Amersfoort (8 miljoen). Het overige geld is bestemd voor de aanleg van bruggen voor goederentreinen in de Rotterdamse haven.

Het geld is afkomstig uit een Europees programma dat een grensoverschrijdend hoofdnetwerk nastreeft over land, water en door de lucht. De projecten die financieel worden ondersteund, moeten dat netwerk sterker en aantrekkelijker maken.

Deel dit artikel:

Reageren