Roompot: 'Vakantiehuisje na corona-ontdekking meteen uit de verhuur en ontsmet'

Roompot Vakantieparken heeft het vakantiehuisje in Cadzand-Bad, waar de Belgische familie verbleef die met coronaverschijnselen naar huis ging, meteen een paar dagen uit de verhuur gehaald en ontsmet. Dat laat het park weten in reactie op het nieuws dat twaalf Belgen positief testten op het coronavirus na een vakantie in Cadzand-Bad.

Roompot vakantiepark in Cadzand-Bad (foto: ANP)

De familie zat al bijna een week op vakantiepark Noordzee Résidence Cadzand-Bad toen een van hen coronaverschijnselen begon te vertonen. Na een belletje met hun Belgische huisarts besloot de familie zondag 12 juli terug naar huis te keren om daar in quarantaine te gaan. Een dag later is iedereen getest op corona. Daaruit bleek dat twaalf van de vijftien familieleden positief testten.

De familie raakte niet in Zeeland besmet met het coronavirus. Uit contactonderzoek van het Belgische RIVM blijkt dat de familie al in België besmet was geraakt:

Lees ook:

Na contact met de familie, haalde Roompot het vakantiehuisje vervolgens een paar dagen uit de verhuur om het te reinigen, desinfecteren en ventileren, zegt een woordvoerder. Ook heeft het vakantiepark de GGD ingelicht. Burgemeester Marga Vermue van de gemeente Sluis is niet van de besmetting op de hoogte gebracht. "Ik lees het nu ook zojuist in de media, vreemd", twitterde ze vanochtend.

In één vakantiehuis

De verschillende huishoudens van de familie sliepen samen in één vakantiehuis. Dat is toegestaan, als de anderhalve meter maatregel maar in acht wordt genomen. In België mag een huishouden contact hebben met vijftien mensen die geen deel uitmaken van het huishouden. Je mag daar dus ook met vrienden of familie in één woning verblijven.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
VRZ besmetting coronavirus
Deel dit artikel:

Reageren