Omwonenden zijn overlast camperterrein Sas van Gent helemaal zat

Gedumpte containerzakken vol met afval en ontlasting in de bosjes. Omwonenden zijn de overlast die het camperterrein in Sas van Gent met zich meebrengt meer dan zat.

Omwonende Vivian Hut snapt wel dat campereigenaren graag naar het terrein komen. "Het is natuurlijk wel het mooiste plekje van Sas van Gent, hier zo aan het kanaal en de winkels op loopafstand." Maar het wonen vlak bij het camperterrein brengt ook nadelen met zich mee. Hut heeft namelijk veel last van de troep die toeristen achter laten.

Hut: "Sommigen staan hier een maand of zelfs langer, terwijl je maar 48 uur mag staan. Dan raakt het chemisch toilet in de camper natuurlijk overvol en doen ze vervolgens hun grote behoefte in de bosjes."

Op zoek naar een exploitant

Ook vuilniszakken worden volgens Hut niet opgeruimd. Ze heeft meerdere keren bij de gemeente Terneuzen aangeklopt. "Daar wordt helaas niet op gereageerd zoals het zou moeten."

De gemeente is al meer dan een jaar op zoek naar een exploitant voor het camperterrein. Vandaag laten ze op hun Facebookpagina nog weten dat die exploitant nog niet gekozen is, in de herfst wordt de keuze gemaakt tussen de gegadigden:

Reactie gemeente Terneuzen: 'Voor de camperlocatie in Sas van Gent zijn we nog bezig met de keuze van een exploitant. Hier wordt het aantal camperplaatsen uitgebreid van 2 naar 25. De nieuwe exploitant wordt verantwoordelijk voor de aanleg van de voorzieningen en voor handhaving. Ook bepaalt hij de prijs van een overnachting hier.'

Hut laat weten dat de bal nu bij de gemeente ligt, maar draagt een paar mogelijke oplossingen aan: "In coronatijd heeft er een bord gehangen dat campers hier van 7 uur tot 19 uur mochten staan. Overnachten dus niet. Zo kunnen toeristen wel genieten van Sas van Gent. Ook zouden een paar extra containers en toiletten welkom zijn."

Extra vuilnisbakken

De gemeente heeft aangegeven morgen twee extra vuilnisbakken te plaatsen. Toiletten komen er niet. Ook zegt de gemeente bij monde van communicatiemedewerker Susan Janssen dat het aantal klachten meevalt, maar dat omwonenden hun grieven zeker moeten melden bij de gemeente.

Meer over dit onderwerp:
overlast campers Sas van gent
Deel dit artikel:

Reageren