Goedemorgen! Ringlopen en nieuwe eigenaar voor Zeeuws-Vlaamse vlag

Het houdt de gemoederen in Zeeland flink bezig: de Belgische familie die besmet bleek te zijn met het coronavirus en op vakantie was in Cadzand-Bad.

Plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio Gerben Dijksterhuis zegt nu dat de GGD de toeristen hier had moeten testen en bron- en contactonderzoek had moeten doen.

Net als bij het echte ringrijden, wordt de winnaar in de lucht gegooid (foto: Omroep Zeeland)

Wat als je niet zo van paarden houdt, maar wel graag een ringetje wil steken? Dan is ringlopen volgens Joppe van de Broecke een ideaal alternatief!

Hij deed mee aan het Zeeuws Kampioenschap Ringrijden in Grijpskerke. Spoiler alert: hij won het kampioenschap niet...

Zeeuws-Vlaamse vlag krijgt nieuwe eigenaar (foto: Omroep Zeeland)

Van d'Ee tot Hontenisse... Naast een uniek volkslied heeft Zeeuws-Vlaanderen ook al jaren een eigen vlag. Deze vlag krijg vandaag een andere 'eigenaar'.

Museum Het Warenhuis in Axel krijgt het beheer van de vlag in handen omdat de leden van stichting 'De Zeeuws-Vlaamse vlag', de huidige beheerder, zichzelf te oud vinden. De vlag, daarentegen, kan zo weer heel wat jaartjes mee!

Gerst wordt geoogst bij Goes (foto: Arjan van Lomwel)

Het weer

Het weerbeeld van vandaag lijkt op dat van gisteren. Er zijn flink wat zonnige perioden en kleine stapelwolken. Er staat een matige wind en het wordt 21 graden.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland goedemorgen
Deel dit artikel:

Reageren