Veel toeristen, dus toch een vakantiedokter op Walcheren

Toeristen op Walcheren kunnen dit jaar tóch terecht bij een vakantiedokter. Er zou dit jaar eerst geen speciale huisarts voor toeristen zijn vanwege de coronacrisis. Nu er veel toeristen naar de provincie komen, is er toch weer een vakantiedokter met de bedoeling huisartsen op Walcheren te ontlasten.

Janneke Kuijlen uit Bergen op Zoom werkte vorig jaar als vakantiedokter (foto: Omroep Zeeland)

De Zeeuwse Huisartsen Coöperatie (ZHCo) zegt vooral de afgelopen weken een forse toename in het aantal toeristen te zien. Daarom is op het laatste moment besloten een vakantiedokter in te zetten. Het gaat wel om een afgeslankte vorm, zegt Cora Hubrechsen van de ZHCo. "Vorig jaar hadden we een vakantiedokter voor negen weken, nu voor vijf weken."

"En we hebben ook afspraken gemaakt dat een toerist zich eerst meldt in de dichtstbijzijnste huisartsenpraktijk, in plaats van bij de vakantiedokter zelf." Op die manier kan bepaald worden wat voor zorg nodig is en waar de patiënt het beste naartoe kan.

Komende vijf weken vakantiedokter

De vakantiedokter is gisteren van start gegaan en werkt tot vrijdag 21 augustus 2020. De toeristen die op Walcheren een huisarts moeten bezoeken, kunnen daarvoor terecht bij de huisartsenpraktijk naast het ziekenhuis in Vlissingen.

Volgens de ZHCo is er weinig tijd geweest om toeristen te informeren. Daarom worden er nu nog folders gestuurd naar plekken waar veel toeristen zijn.

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen vakantiedokter
Deel dit artikel:

Reageren