Toeristen en coronarisico: geef jouw mening

Elk voordeel heeft zijn nadeel. De bezettingsgraad van Zeeland qua toeristen is deze week opgelopen naar 95 procent, meldt de VVV. Maar er is nu ook een dringende brief naar alle Zeeuwse ondernemers gestuurd om de coronaregels strenger te handhaven. Wat vinden de Zeeuwen zelf van de toeristendrukte? Vul de enquête in.

Drukte op het strand bij Dishoek (foto: Ria Brasser)

Wat heb je de afgelopen weken zelf geconstateerd en wat vind je ervan? In de Omroep Zeeland-enquête kun je je ervaringen laten weten. Ook wordt de vraag gesteld wat (eventueel) aan het probleem gedaan kan worden.

De Veiligheidsregio Zeeland, Koninklijke Horeca Nederland, HISWA-RECRON en Toeristisch Ondernemend Zeeland waarschuwden donderdag in een speciale brief aan alle Zeeuwse ondernemers voor een nieuwe opleving van het virus.

Volgens Carla Schönknecht van Toeristisch Ondernemend Zeeland (TOZ) hebben de ondernemers een belangrijke rol bij het naleven van de regels. "Het is niet zo dat ze politieagentje moeten gaan spelen, maar ze moeten wel mensen attenderen op de regels."

Gezondheid voorop

In de brief staat ook dat de komende tijd strenger wordt gehandhaafd op het niet naleven van de regels. "We beseffen dat dit invloed heeft op de gastvrijheid van Zeeland, maar de gezondheid van Zeeuwen en haar gasten staat voorop," staat in de brief.

Meer over dit onderwerp:
toeristen corona
Deel dit artikel:

Reageren