Kabouters duiken op in het bos in Renesse

Wie in het bos bij Slot Moermond in Renesse loopt, zou zomaar rode puntmutsen en kleine huisjes tegen kunnen komen. Op vijftig plekken zijn kabouters opgedoken. Kennelijk voelen ze zich prima thuis: ze schommelen, hangen de was op en vangen vis. Het bos is nu omgedoopt tot kabouterbos en is vanochtend officieel geopend.

Het kabouterbos is vooral bedoeld voor gezinnen met kinderen tot en met 8 jaar. Tijdens een wandeltocht kan er naar kabouters gezocht worden die op allerlei plekken rondhangen. Kinderen kunnen ook als kabouter door het bos lopen: op verschillende verkooplocaties worden puntmutsen en routekaarten verkocht.

Het idee van het bos komt van Fleurtje Stoutjesdijk. Ze werkt in Slot Moermond en zocht een activiteit die ze ook met haar eigen kinderen kon doen. Toen het door coronacrisis rustiger werd op haar werk, ging ze aan de slag met haar plannen voor het kabouterbos.

Kabouterbos in Renesse (foto: Renesse aan Zee)

Stoutjesdijk vroeg de hulp van de ondernemersvereniging Renesse aan Zee en stichting Renesse Bruist. Zij hebben de kosten voor het kabouterbos betaald. Samen met vrijwilligers zijn de afgelopen weken de verschillende kabouters -inclusief aankleding- neergelegd.

Het is de bedoeling dat het kabouterbos een blijvertje is. Of dat haalbaar is, is afhankelijk van de hoeveelheid tijd die er in het onderhoud gaat zitten.

Meer over dit onderwerp:
Renesse Kabouterbos
Deel dit artikel:

Reageren