Vader naar de tweede plek bij hervatting MTB-seizoen

Milan Vader kan met een goed gevoel terugkijken op de hervatting van het mountainbike-seizoen. De Middelburger werd bij de Copa Catalana in het Spaanse Vall de Boi tweede. Het was de eerste wedstrijd voor Vader sinds het coronavirus de sportwereld stillegde.

Vader naar de tweede plek bij hervatting MTB-seizoen (foto: ANP)

Eigenlijk had hij nu in Tokio moeten zijn op de Olympische Spelen en zou hij morgen deelnemen aan de belangrijkste wedstrijd van zijn leven. Maar daar moet Vader nog een jaar op wachten. Nu zit hij in het Spaanse gedeelte van de Pyreneeën.

Dat het nog altijd goed zit met de vorm van de huidig Nederlands kampioen bleek uit de uitslag. Vader moest maar één iemand voor zich dulden. Dat was zijn teamgenoot Victor Koretzky. Vader eindigde dertien seconden achter de Fransman. De ploeggenoten hadden van de rest van het deelnemersveld weinig te vrezen. De eerstvolgende die achter het duo binnenkwam, Jofre Culllell, deed over de wedstrijd bijna tweeënhalve minuut langer.

Binnenkort starten voor Vader de wereldbekerwedstrijden en eind september gaat hij een poging doen om zijn Nederlands titel te verdedigen op het NK.

Meer over dit onderwerp:
Milan Vader
Deel dit artikel:

Reageren