Goedemorgen! Uitslag coronatest, Resto en tbs'er

Goedemorgen! In het nieuws op deze dinsdag 28 juli. Gisteravond werd bekend dat twee Zeeuwen een verkeerde testuitslag hebben gekregen nadat ze zich lieten testen op het coronavirus. De één kreeg te horen het virus niet te hebben, terwijl dat wel het geval was, de ander kreeg een positieve uitslag, maar was niet besmet.

Drukte bij corona-teststraat ADRZ in Goes (foto: Omroep Zeeland)

Ook vier mensen uit West-Brabant kregen een omgekeerd testresultaat te horen. Volgens de GGD zijn er geen signalen dat dit tot extra besmettingen heeft geleid. Vandaag komt het RIVM weer met de wekelijkse cijfers van nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen door het coronavirus.

Éindelijk weer dineren in RestoHarte

De vriendinnen Ria en Ria uit Middelburg gingen normaal elke week naar Resto Van Harte in buurtcentrum Het Pallet. Vanwege het coronavirus zat dat er lange tijd niet in, maar vanavond konden ze weer samen dineren.

Ria (links) en Ria (rechts) zaten na maanden weer eens met elkaar aan tafel (foto: Omroep Zeeland)

Tbs'er gezocht

De politie is op zoek naar een 61-jarige tbs'er die tijdens zijn verlof probeerde in te breken in een vakantiewoning in Zoutelande. De man werd in 1998 veroordeeld voor meerdere geweldsdelicten tot een gevangenisstraf en tbs.

Hij zat in de laatste fase van zijn tbs-traject in het resocialisatiehuis de Blink in Rotterdam en was bezig om terug te keren in de samenleving. De politie heeft een signalement en foto's van de man verspreid.

De Westerschelde vanaf Terneuzen gezien om 6.00 uur 's ochtends (foto: Jose)

Het weer

Er vallen vanochtend in het binnenland eerst enkele buien maar die trekken weg en van zee komen er opklaringen bij. Wel blijft het daarna wisselend met opklaringen en stapelwolken, en plaatselijk kan een bui passeren. Er staat een matige, aan zee af en toe vrij krachtige westenwind, en de maximumtemperatuur is 19 tot 22 graden. Vanavond en vannacht is er weinig verandering met opklaringen en lokaal een bui,

Meer over dit onderwerp:
Zeeland wordt wakker ZWW
Deel dit artikel:

Reageren