Vanuit deze plaatsen ben je straks een stuk sneller in de corona-teststraat

Wie op dit moment getest wil worden op het coronavirus moet naar de teststraten in Goes, Zierikzee of Terneuzen rijden. Vanaf komende zaterdag 1 augustus komt er nog een extra plek bij op Walcheren en na 1 september in Roosendaal. En dat laatste is goed nieuws voor een deel van de inwoners van Tholen en Sint Philipsland.

De teststraat in Goes (foto: Omroep Zeeland)

Zeeuwen hoeven zich niet per se in Zeeland te laten testen. Bij een telefoontje naar het afsprakennummer van de GGD wordt gekeken waar je snel terecht kunt. In sommige gevallen is dat buiten je eigen gemeente of provincie.

En voor inwoners van Stavenisse, Tholen (stad), Sint-Maartensdijk, Sint-Annaland en Oud-Vossemeer scheelt een tripje naar Brabant toch weer wat tijd, oplopend tot 11 minuten reistijd. Kan je nog nét een extra kopje koffie drinken voor vertrek.

Bij welke teststraten ben je het snelst als Tholenaar?

Reistijd in minuten Roosendaal Goes Zierikzee
Stavenisse 36 41 44
Tholen (stad) 21 32 37
Sint Philipsland 26 26 44
Sint-Maartensdijk 30 38 39
Sint-Annaland 32 42 34
Anna Jacobapolder 30 45 30
Oud-Vossemeer 28 38 32

Veel inwoners van Tholen zijn sneller af wanneer de locatie in Roosendaal open gaat. Inwoners van Tholen (stad) winnen de meeste tijd. Zij doen er 11 tot 16 minuten korter over naar Roosendaal. Inwoners van Sint Philipsland en Anna Jacobapolder winnen geen tijd, maar doen er ook niet langer over.

Ook op Walcheren wordt de reistijd naar de teststraat korter. Naar verwachting wordt daar begin augustus ook een teststraat geopend.

Meer over dit onderwerp:
Tholen Zeeland Brabant Roosendaal corona teststraat
Deel dit artikel:

Reageren