Nest van Aziatische hoornaar in Zeeuws-Vlaanderen weggehaald

In Zeeuws-Vlaanderen is maandagmiddag een nest van de Aziatische hoornaar verdelgd. Het wespennest bevond zich in de spouwmuur van een woning. De eigenaar deed een melding van het nest bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Een gevangen Aziatische hoornaar (foto: Wouter Borre)

Het aangetroffen nest was nog in aanbouw, meldt de provincie Zeeland. Waar in Zeeuws-Vlaanderen het nest zich bevond heeft de provincie niet bekend gemaakt. De verwachting is dat alle dieren uit het nest zijn doodgegaan. Dat wordt de komende tijd door de eigenaar van de woning in de gaten gehouden.

De Aziatische hoornaar is een exotische wespensoort en eet honingbijen, hommels, vliegen, vlinders en rupsen. Op grond van Europese wetgeving wordt de grote wesp bestreden omdat hij een grote bedreiging vormt voor de bestuivers.

Het beestje werd in april ook al gespot in Terneuzen. De NVWA moet in actie komen als er een Aziatische hoornaar is gezien. Mensen die denken dat ze de grote wesp zien, worden opgeroepen dat zo snel mogelijk te melden op de website waarneming.nl.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Aziatische hornaar
Deel dit artikel:

Reageren