Klanten van Bibliotheek Oosterschelde kunnen weer op vertrouwde tijden boeken lenen

De vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde gaan vanaf aanstaande maandag weer volgens de gebruikelijke openingstijden open. Voor de meeste locaties hanteert de bieb nu nog beperkte openingstijden vanwege het coronavirus.

(foto: Pixabay)

De bibliotheek heeft voor de verschillende locaties wel de nodige maatregelen getroffen. Zo wordt bezoekers bij binnenkomst gevraagd de handen te ontsmetten met spray en volwassenen moeten, net als op alle andere plekken, anderhalve meter afstand houden. De Bieb in de buurt in Krabbendijke blijft nog wel even gesloten wegens een verbouwing. De bibliotheek in Burgh-Haamstede hanteert vanaf maandag nieuwe openingstijden.

Bezoekers kunnen ook weer gebruikmaken van de toiletten en van faciliteiten als leestafels met tijdschriften en kranten, en computers met internet. De bibliotheek in de Oosterschelderegio hoopt dat activiteiten zoals trainingen, cursussen en voorleesfeesten in september weer door kunnen gaan.

Boeken in quarantaine

Op 16 maart sloot Bibliotheek Oosterschelde alle vestigingen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Vorige maand gingen de meeste vestigingen weer open met aangepaste tijden. Daarnaast begonnen Zeeuwse bibliotheken met een afhaalservice: medewerkers stopten boeken in een tas die de klant op afgesproken tijden op kon halen. Teruggebrachte boeken werden drie dagen in quarantaine gezet.

ZB, met bibliotheken op Walcheren houdt nog tot 1 september aangepaste openingstijden. De meeste bibliotheken in Zeeuws-Vlaanderen zijn vanaf 15 juni open volgens de gebruikelijke openingstijden.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Bibliotheek Oosterschelde
Deel dit artikel:

Reageren