Teleurstelling over wél doorgaan van de kermis in Sint-Maartensdijk

De afgelopen weken heerste op veel plekken in Zeeland teleurstelling omdat de kermis daar niet doorging vanwege de coronamaatregelen, maar in Sint-Maartensdijk zijn er juist mensen die teleurgesteld zijn dat de kermis wél doorgaat deze week. Jan Oudesluijs van het zorgloket en voormalig wethouder schreef er een mail over naar de gemeente.

Kermis in Sint-Maartensdijk - archief (foto: Cor Oudesluijs uit Sint Maartensdijk)

"Daarin uit ik de zorg dat door de drukte op de kermis het aantal besmettingen verder oploopt", legt Oudesluijs uit. Want er zijn wel allerlei maatregelen genomen, maar Oudesluijs verwacht dat dit niet genoeg is om nieuwe gevallen te voorkomen.

'Botsauto's vol

"Ik zie dat er hekken zijn geplaatst en dat er looproutes zijn aangegeven, maar ik zie ook dat de botsauto's gewoon vol zitten", aldus een bezorgde Oudesluijs. "En dat zijn met name kinderen en ik weet dat die minder vatbaar zijn voor het virus, maar ze kunnen het wél overbrengen!"

Inmiddels heeft Oudesluijs een gesprek over zijn zorgen gevoerd met de burgemeester van Tholen, Ger van de Velde-de Wilde. "Zij snapt onze zorg, maar in de landelijke regels is er ruimte voor het doorgaan van de kermis en die ruimte heeft zij genomen. Ergens snap ik dat wel."

'Beroep op eigen verstand'

Maar volgens Oudesluijs is ook Van de Velde-de Wilde doordrongen van het gevaar. "Zij zegt ook: het blijft wel oppassen. Tegen mij zei ze: ik doe een beroep op het eigen verstand van de mensen, om drukte te vermijden en afstand te houden."

Meer over dit onderwerp:
Tholen kermis Sint-Maartensdijk corona
Deel dit artikel:

Reageren